طرز تهیه نان صبحانه خوشمزه
مواد لازم برای ۱۶عدد نان گرد:
* شیر – سه چهارم پیمانه به علاوه ۲قاشق غذاخوری
* شکر – یک و نیم قاشق غذاخوری
* مایه خمیر – یک و یک چهارم قاشق چای خوری
* کره آب شده – ۳قاشق غذاخوری
* آرد – ۲پیمانه
* نمک – یک قاشق چای خوری
مواد لازم برای روی نان:
* آب – نصف پیمانه
* جوش شیرین – یک و نیم قاشق غذاخوری * تخم مرغ زده شده با یک قاشق چای خوری آب * دانه کنجد – به میزان لازم
طرز تهیه خمیر:
* شیر و شکر را گرم کرده تا ولرم شود. خمیرمایه به آن اضافه کنید و بگذارید به مدت ۷ دقیقه بماند تا ور بیاید. * کره، آرد و نمک را اضافه کنید و هم بزنید.
* خمیر را روی سطحی که آرد دارد ورز دهید، در صورت چسبناک بودن می توانید کم کم آرد را اضافه کنید.
* کاسه برگهف (Berghoff) مناسب را کمی چرب کنید و خمیر را در آن قرار دهید و روی آن را بپوشانید و به مدت یک ساعت در مکان گرم قرار دهید تا حجم آن دوبرابر شود.
* خمیر را به ۱۶قسمت تقسیم کرده و هر کدام را به شکل گرد در بیاورید و با فاصله روی سینی حاوی کاغذ روغنی قرار دهید. روی آن را بپوشانید و بگذارید ۱۰دقیقه دیگر بماند تا ورز بیاید.
* فر را روی ۱۹۰درجه سانتی گراد تنظیم کنید.
* آب را به جوش بیاورید و به آرامی جوش شیرین را به آن اضافه کنید. این مخلوط کف خواهد کرد.
* با مخلوط جوش شیرین و آب به طور کامل روی نان ها را با برس بمالید.
* سپس مخلوط تخم مرغ زده شده با آب را روی نان بمالید و روی آن دانه کنجد بریزید و یک علامت به علاوه (+) روی نان ایجاد کنید.
* نان را به مدت ۲۰ تا ۲۵دقیقه در فر قرار دهید تا روی آن طلایی شود.
* در صورت تمایل ، می توان از مخلوط جوش شیرین که باعث براقی نان می شود، صرف نظر کرد.