طرز تهیه آش سماق
آش سماق به دلیل استفاده از لبو تا حدود زیادی شبیه به آش لبو می شود و به دلیل وجود بلغور گندم شبیه به آش گندم است اما از نظر طعم با آن ها بسیار متفاوت است. برای آشنایی بیشتر با طرز تهیه آش سماق در این آموزش ما را دنبال بفرمایید.
مواد لازم:
بلغور گندم: 250 گرم
نخود و لوبیا سفید:100 گرم
گردو: 150 گرم
چغندر(لبو): 750 گرم
پیاز متوسط: 2 عدد
سماق خوشه ای نکوبیده: 500 گرم
گوشت گوسفند: 200 گرم
سیر: یک بوته
نمک، فلفل، زردچوبه و نعناع خشک: به میزان لازم
طرز تهیه آش سماق تویسرکان
ابتدا برای شروع تهیه آش سماق باید حبوبات را از شب قبل خیس کنید. این کار به پخت بهتر و سریعتر حبوبات کمک می کند. قابلمه ای بر روی شعله قرار دهید و درون آن حبوبات، بلغور گندم و گوشت را بریزید و آب را نیز به آن ها اضافه کنید.منتظر بمانید تا این مواد بپزند.
حدود دو ساعت بعد شاید هم کمی بیشتر لبو رنده شده را به آش اضافه کنید. رنده کردن لبو به طعم بهتر و پخت آسان تر کمک می کند. گذشته از همه این ها در هنگام خوردن نیز با تکه های بزرگی از لبو مواجه نخواهید شد. می توانید برای اطمینان از له شدن لبو، آن را در ظرفی جداگانه بپزید و بعد از پخت از قابلمه برگهف (Berghoff) بیرون آورید و خوب بکوبید. این کوبیدن باید به قدری باشد که لبو خیلی له نشود. آن گاه آن را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید.
در ادامه طرز تهیه آش سماق, گردوها را بکوبید. کمی روغن در تابه برگهف (Berghoff) بریزید. پیازها را خرد کنید. سیر را نیز ریز کنید. بعد از اینکه روغن داغ شد، پیازهای خرد شده را به آن اضافه کنید. بعد از نرم شدن و تغییر رنگ پیازها، سیر را اضافه و تفت دهید زردچوبه و سایر ادویه را نیز در همین مرحله از طرز تهیه آش سماق اضافه کنید. بعد از تفت خوردن سیر، گردوهای خرد شده را به مواد اضافه کنید. توجه داشته باشید که گردو نیز تا حدی باید از حالت خامی خارج شود و تفت بخورد. بعد از این تفت مختصر حالا زمان آن رسیده که محتویات داخل تابه برگهف (Berghoff) را به قابلمه برگهف (Berghoff) اضافه کنید. سماق را به مدت 20 دقیقه در آب ولرم خیس کنید.
زردچوبه و سایر ادویه را نیز در همین مرحله از طرز تهیه آش سماق اضافه کنید. بعد از تفت خوردن سیر، گردوهای خرد شده را به مواد اضافه کنید. توجه داشته باشید که گردو نیز تا حدی باید از حالت خامی خارج شود و تفت بخورد. بعد از این تفت مختصر حالا زمان آن رسیده که محتویات داخل تابه را به قابلمه اضافه کنید. سماق را به مدت 20 دقیقه در آب ولرم خیس کنید. آش سماق شما آماده خوردن شده است. شما با این میزان مواد برای 7 تا 8 نفر آش خواهید داشت. امیدواریم از این دستور تهیه استفاده کرده و این آش بومی خوشمزه را تهیه بفرمایید و از طعم مطلوب آن لذت ببرید.